Kindreds tidigare VD skippar uppdrag i Avanzas styrelse

Nätbanken Avanza meddelar att Henrik Tjärnström valt att dra tillbaka sina kandidatur som styrelseledamot i bolaget på grund av ändrade förutsättningar.
Kindreds VD Henrik Tjärnström
Henrik Tjärnström var tidigare Kindreds VD

”Henrik har erbjudits en annan position som i kombination med hans övriga planer gör det svårt att få ett uppdrag av Avanzas karaktär att passa tidsmässigt”, säger Erik Törnberg, ordförande för valberedningen i Avanza.

Henrik Tjärnström har erbjudits att bli ledamot i Creaspac och accepterat uppdraget. Han säger att detta beror på att han känner att bolagets planer passar ihop med hans erfarenhet, enligt ett uttalande.

”Kombinerat med andra planer är det risk att jag inte kommer att kunna uppfylla de regleringar som finns för banker gällande möjlighet att avsätta tillräcklig tid för uppdraget, varför jag har valt att dra tillbaka min kandidatur som styrelseledamot i Avanza”, säger Tjärnström.

Då Tjärnström inte längre kandiderar har Avanzas valberedning föreslagit nyval av Julia Haglind och Lisa Åberg till styrelsen. Därutöver föreslås omval av Magnus Dybeck, Jonas Hagströmer, Sven Hagströmer, John Hedberg, Linda Hellström, Johan Roos, och Leemon Wu.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.