Kinesisk artikel som liknat onlinespel med opium tas ned – påverkat gamingbolag på börsen

En tidning kopplad till Kinas officiella nyhetsbyrå, Xinhua, publicerade idag en artikel där onlinespel liknandes vid opium. Nu har tidningen tagit ned artikeln som under dagen fått spelbolag som Tencent och Netease att falla kraftigt på Hongkongbörsen. Det rapporterar South China Morning Post.
tencent
Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein/TT

Artikeln i Economic Information Daily pekade framför allt ut Tencent och dess populära spel Honour of King. Men en källa till SCMP säger nu att borttagandet av artikeln skett då attacken mot branschen inte representerar Pekings officiella hållning i frågan.

Press på svenska gamingaktier efter Kinas utspel

Även svenska gamingbolag har påverkats av Tencents kursfall på tisdagen. Paradox, där Tencent är ägare, Embracer och Stillfront var de svenska gamingbolagen som påverkades mest negativt på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets