Kinnevik investerar 100 miljoner dollar i hälsovårdsbolaget Spring Health

Investmentbolaget Kinnevik investerar 100 miljoner dollar i Spring Health. Investeringen sker i samband med en finansieringsrunda på 190 miljoner dollar som leddes av Kinnevik, tillsammans med nya investerarna Guardian Life Insurance Company of America och tidigare ägarna inkluderande Tiger Global och Northzone.
Georgi Ganev, VD för Kinnevik.
Georgi Ganev, VD för Kinnevik. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
”Vi ser väldigt mycket fram emot att stötta Spring Health och dess grundare April och Adam i detta nästa kapitel. Vi tror att Spring Healths distinkta och innovativa angreppssätt till mental hälsovård kommer sätta en ny standard inom branschen och etablera bolaget som en långsiktig marknadsledare. Investeringen bygger på vårt fortsatta momentum inom hälsovårdsinnovation i USA såväl som globalt”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev i ett pressmeddelande.

Med investeringen får Kinnevik en ägarandel på 5% i Spring Health.

Spring Healths totala kapitalresning uppgår till 300 miljoner dollar. Den senaste rundan tar bolagets nuvarande värdering till 2 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets