Kirkby tvärvänder om Bonnieraffären

Telias nya vd Allison Kirkby gillar bolagets förvärv av Bonniers tv-verksamhet.
Kirkby tvärvänder om Bonnieraffären - allison-kirkby-700_binary_6976001.jpg

Det framkom på fredagsmorgonens presskonferens, rapporterar Dagens Industri.

”Jag är lika entusiastisk inför affären som teamet på Telia” sade Allison Kirkby om förvärvet av Bonnier Broadcasting.

Uttalandet innebär att hon ändrat sig vad gäller hur operatörer ska förhålla sig till innehåll.

”Jag tror fortfarande inte på att addera innehåll på det sätt som Telia gör. TDC aggregerar och distribuerar andras innehåll. En regional aktör kan inte konkurrera på innehåll med aktörer som Disney eller Netflix”, sade hon i en intervju med Dagens Industri i våras när hon var vd för den danska operatören TDC.

Tv-affären ska godkännas av EU-kommissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.