Klarna lägger ned sina lönsamma delbetalningskonton

Betalningslösningsbolaget Klarna kommer att skrota sina lönsamma delbetalningskonton där kunden betalar bara en tjugofjärdedel av skulden varje månad. Detta uppger VD Sebastian Siemiatkowski till Svd Näringsliv.
Sebastian Siemiatkowski, grundare och storägare I Klarna.
Sebastian Siemiatkowski, grundare och storägare I Klarna Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Åtgärden aviseras efter att Klarna-chefen nyligen i en debattartikel i Dagens Nyheter efterfrågat fler regleringar av kreditbranschen.

För Klarna har delbetalningskonton varit en kassako men dessa kommer nu försvinna.

”Många kunder betalar dessa krediter under väldigt lång tid. Ibland betalar de till och med mer i räntor och avgifter än vad varan kostade. Det riskerar att bli en evighetskredit”, säger Siemiatkowski till Svd.

Förutom att skrota delbetalningskontona kommer bolaget också att skicka ut fler påminnelser, erbjuda längre betaltider och slopa avgifter. Detta hoppas man ska leda till färre påminnelseavgifter och att göra krediter billigare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.