Klövern tar corner på Manhattan

Fastighetsbolaget Klövern expanderar - först tar de Manhattan.

Efter att främst ha fokuserat Klöverns portfölj till starka tillväxtorter i Sverige blickar nu vd Rutger Arnhult förbi Sveriges gränser. Bolaget har på kort tid förvärvat två stora fastigheter i Köpenhamn och planerar för fortsatt tillväxt i Danmark. Vid slutet av kvartalet uppgick värdet på fastigheterna i Köpenhamn till 2,8 mdkr, vilket gör Köpenhamn värdemässigt till Klöverns femte största stad.

Efter en längre tids sondering har bolaget under kvartalet även tagit ett första steg in på den amerikanska marknaden. Första steget är en hörnfastighet på Manhattan.

”Vi har tecknat ett avtal, till ett värde av 16 miljoner USD, avseende en tomträtt på Manhattan, en hörnfastighet invid 6th Avenue”, står det i rapporten för årets första kvartal.

Fastigheten används idag som parkering och ligger mindre än 500 meter från Empire State Building. Klöverns ambition är att bygga kontor på ca 14 000 kvadratmeter tillsammans med den lokala fastighetsutvecklaren GDS Development.

Att bredda portföljen utomlands kan vara ett bra drag av Arnhult. Under onsdagen presenterade Tobin Properties, ett Stockholmsfokuserat dotterbolag till Klövern, sin rapport för det första kvartalet 2018. Det framgick då att bolaget endast fått tre bostäder sålda, att jämföra med 146 bostäder motsvarande period året innan. Bolaget vinstvarnade för helåret och tappade 10 procent på börsen.

Under torsdagsmorgonen föreslog Klövern en företrädesemission om 225 miljoner inför årstämman i Tobin. Skälet till nyemissionen uppgavs vara att öka den finansiella beredskapen i bolaget. Klockan 15.30 har Tobin rasat ytterligare 16 procent medan Klövern klarar sig med en nedgång på 0,7 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco