KNC Miner stäms på miljonbelopp

Svenska Bitcoinbolaget KNC Miner stäms på 10,5 miljoner kronor för uteblivna leveranser till bitcoin- och litecoingrävare. Det skriver Computer Sweden och hänvisar till en grupptalan som lämnats in till Nacka tingsrätt.

Totalt handlar det om ett femtiotal KNC Miner-kunder som tillsammans lämnat in en stämningsansökan mot bolaget. Enligt kunderna har de köpt dyra bitcoin- och litecoingrävardatorer av KNC Miner som sedan inte ska ha levererats som utlovat.

Datorerna, som går under namnet Titan och kostar omkring 75.000 kronor styck, uppges vara specialutformade för att kunna räkna fram nya bitcoin och litecoins.

Bolagets pr-ansvarige Nanok Bie har avböjt att kommentera uppgifterna till Computer Sweden.

KNC Miner drog som så sent igår 124 miljoner kronor i nytt riskkapital från bland andra Accel Partner, Creandum och GP Bullhound.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här