Komplett värderas till 4,3 miljarder norska kronor i börsnoteringen

Digitala IT-återförsäljaren Komplett har satt teckningskursen till 60 norska kronor, att jämföra med det insnävade intervallet 58-60 och det initiala intervallet som var 55-62 norska kronor.
Webbhallen, Komplett.
Webbhallen. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Totalt säljs 30 miljoner aktier i erbjudandet, varav 26,5 miljoner av ägaren Canica Invest som norska entreprenören Stein Erik Hagen står bakom. Canica Invest kommer kvarstå som ägare till cirka 60% av aktierna i Komplett.

Teckningskursen ger Komplett ett marknadsvärde på 4,3 miljarder norska kronor inför börsnoteringen på Oslobörsen den 21 juni. Efter slutförandet av erbjudandet kommer bolaget ha cirka 5 300 aktieägare.

Komplett är kanske mest känt i Sverige för att äga Webhallen, som stod för cirka 62% av dess intäkter inom kategorin B2C under 2020.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.