Köp av svaga Kinnevik-händer

ANALYS Millicoms Latinamerika-affär är det inget fel på – så fortsätt köp lågvärderade kassaflöden när svaga Kinnevik-händer snart kan väntas nettosälja aktier utan att räkna.

KÖP Millicom är en återkommande kassaflödesfavorit hos Affärsvärlden. Senast, i nr 44/2018, stod den Latinamerika-fokuserade operatören inför förvärvet av Cable Onda och notering av aktien i New York. Ettårsutfall för köprådet blev dock döda pengar inräknat utdelning.

Det som spelat aktieägarna ett spratt är en velande huvudägare i Stenbeckfamiljens Kinnevik (köpråd i nr 38/2019), som genom ett antal kurspressande manövrar blivit allt tydligare kring att Millicom, på runt en femtedel av substansvärdet, blivit en allt för mogen kassako för investmentbolagets nuvarande tillväxtfas.

Nu stundar nettoutförsäljning av Millicom-aktier när Kinnevik tänker dela ut en 37 procentig storägarpost till sina över 100 000 ägare. Bortom det förblir aktien en fortsatt Affärsvärlden-favorit med kassaflödestillväxt från allt starkare marknadspositioner i intressanta, lite mindre centralamerikanska länder till en allt lägre börsvärdering. Det bör även kunna locka nya budintressenter, såväl finansiella infrastrukturinvesterare som strategiska köpare.

Affärsvärlden upprepar köp i Millicom, mot en fundamentalt motiverad riktkurs på 750 kronor.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Exit-flöde skapar köpläge. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här