Köp baltisk yielder

ANALYS. Skippa Stockholms överhettade kontorskåkar och ta reabåten över Östersjön till Eastnines Baltikum istället.

KÖP Det tidigare köprådet Eastnine släppte häromveckan första rapporten som fastighetsbolag. Det offensiva målet är att omvandla portföljen till baltiska fastigheter före slutet av 2020.

Beståndet är på hittills fem moderna kontor med A-läge i Litauens huvudstad Vilnius samt Lettlands huvudstad Riga. Ekonomiernas tillväxt är i EU:s toppskikt, med gynnsam demografisk bas i unga välutbildade befolkningar samt allt bättre institutioner och infrastruktur.

Eastnines goda obelånade fastighetsavkastning (yield) på knappa 7 procent blir via börsens förtroenderabatt implicit än mer attraktiva 8 procent. Det är mer än dubbelt upp mot bästa prime-läge i Stockholm där yielderna pressats under 3,5 procent, enligt fastighetshuset Newsec.

Att Baltikum numera är euro-land ger en seriös aktör som Eastnine lån för i snitt dryga 2 procent – trots försiktiga kapital- och räntebindningar på fem år.

Affärsvärlden ger Eastnine upprepat köpråd. Riktkurs sätts till 120 kronor, eller 12 gånger 2020 års förvaltningsresultat.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Billigt i Baltikum

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.