Köp lågvärderad kontraktstillverkare

ANALYS. Aktiemarknaden har handlat ned bolaget på konjunkturoro, trots flera övertygande rapporter och stark orderbok. Värderingsmultiplarna är dock väl nedtryckta och bolaget kan dessutom stå inför en mer aktiv förvärvsagenda.
Köp lågvärderad kontraktstillverkare - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png

Small Cap-listade kontraktstillverkaren Note har tappat nästan 20 procent det senaste året. Affärsvärldens vänta-råd för ett år sedan föll därför väl ut. Att köpa en kontraktstillverkare på toppmarginaler och i övre delen av historiskt värderingsintervall lockade inte, löd några av argumenten. Är det samma läge i aktien i dag? Delvis, men lägre värderingsmultiplar och nya storägare har skapat ett attraktivt läge i aktien.

Den snabba tillväxten om 22 procent i det senaste kvartalet kombinerat med det ansträngda läget på elektronikkomponentmarknaden har ökat kapitalbindningen kraftigt. Varulagret kröp upp till 25 procent av omsättningen, vilket är en bit över mer normala 20 procent.

I dag värderas Note till 1,7 gånger det egna kapitalet samt ev/ebit 8,4 och 7,2 på våra prognoser för 2018 och 2019. Det är en omotiverat stor rabatt relativt konkurrenterna, norska Kitron och finländska Scanfil. Konjunkturkänsligheten är visserligen betydande och rörelsemarginalen kan snabbt krympa ihop. Affärsvärlden bedömer ändå att värderingen delvis redan tagit höjd för det och att konjunkturen trots allt tickar på. Aktien är köpvärd upp till 28 kronor som är vår ettåriga riktkurs. Ytterligare krydda är potentiella förvärv och en direktavkastning på drygt 5 procent.

Detta är en sammanfattning av analysen Lite mer att krama ur.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience