Köpvärt konsultbolag

ANALYS De senaste årens investeringar i digitalisering bäddar för marginallyft i konsult- och utbildningsbolaget.

KÖP Konsult- och utbildningsbolaget BTS Group har varit en Affärsvärlden-favorit länge. Samtliga tre köprekommendationer sedan 2010 har fallit ut väl – aktien har stigit över 400 procent sedan vår första analys av bolaget. De som följde det senaste köprådet för ett år sedan kunde glädjas åt en uppgång på drygt 30 procent när rådet stängdes i förra veckan.

En av BTS främsta kvaliteter är att bolaget ligger långt fram i omställningen mot ett mer digitalt utbud. BTS har de senaste åren ökat sitt fokus på mjukvarutjänster, vilket innebär stora skalfördelar och höga bruttomarginaler. Bolaget fortsätter växa sina licensintäkter, och snart uppgår de till en tiondel av den totala försäljningen. Det förordar en värderingspremie relativt konkurrenterna.

Affärsvärlden ser inte någon anledning att plocka ner köprådet från i fjol. Även om konjunkturen skulle vika ned, har BTS historiskt hållit i tillväxten under sämre tider. Vi skruvar upp riktkursen till 220 kronor.

Detta är en nedkortad version av aktierådet Skördetid för snabbväxaren. Prenumeranter kan läsa aktierådet här.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.