Kraftig ökning av konkurser i detaljhandeln – ”konkurrensen är stenhård”

Antalet företagskonkurser ökade med 8 procent i oktober jämfört med motsvarande period föregående år.
Kraftig ökning av konkurser i detaljhandeln – ”konkurrensen är stenhård” - konkurs-700_binary_6845056.jpg

Det visar statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC, enligt ett pressmeddelande.

Sammantaget under januari-oktober har konkurserna ökat med 1 procent jämfört med samma period i fjol.

UC noterar att konkurserna i detaljhandeln ökade med 12 procent i årstakt i oktober. Konkurserna inom segmentet har konsekvent ökat under hela 2019, vilket inför stundande Black Friday och julhandel oroar.

”Konkurrensen är stenhård och man bör tänka till både en och två gånger innan man ger sig in i detaljhandeln som egenföretagare idag. De flesta konkursade detaljhandelsbolag är små företag med låg omsättning”, säger Richard Damberg, ekonom på UC, i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco