Kraftigt minskad förlust för Wesc

Wesc redovisar ett resultat efter skatt för det första kvartalet 2019 på -1,3 miljoner kronor (-9,2).

Resultatet per aktie uppgick till -0:00 kronor (-0:03).

Nettoomsättningen steg till 11,7 miljoner kronor (9,3).

Bruttomarginalen förbättrades till 45,3 procent (22,6).

“Bolaget visar en försäljningsökning med drygt 25 procent för första kvartalet 2019 jämfört med första kvartalet föregående år främst drivet av den Nordamerikanska wholesalemarknaden samtidigt som retail-marknaden är fortsatt utmanande. Bolaget visar på ökade marginaler och våra bruttomarginaler har fördubblats under första kvartalet 2019 jämfört med samma period 2018, detta delvis på grund av effektivare planering i våra design- och produktionsfunktioner”, skriver vd Joseph Janus i delårsrapporten.

Rörelseresultatet steg till -2,7 miljoner kronor (-9,2).

“Rörelsekostnaderna fortsätter att sjunka genom de effektiviseringsåtgärder bolaget arbetar med. Genomförsäljningen hos våra nyckelkunder samt våra online-partners har varit bra för vår vår/sommar kollektionen 2019”, tillägger Wesc-chefen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.