Vestum förvärvar undertaksspecialist med omsättning på 240 miljoner kronor

Wesc, under namnändring till Vestum med ny inriktning på byggbranschen, förvärvar undertakskoncernen We Ar(e) Group och dess fem dotterbolag för en initial köpeskilling på cirka 193 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.
Vestum förvärvar undertaksspecialist med omsättning på 240 miljoner kronor - pengar-kronor-900
Foto: Izabelle Nordfjell/TT
Det förvärvade bolaget har 139 anställda och omsatte förra året 240 miljoner kronor med en ebitda på 28,4 miljoner kronor och ebita på 23,9 miljoner kronor. Huvudkontoret ligger i Bromma.

Affären finansieras med kassa och förvärvskredit, samt dels med revers (93 miljoner kronor) som kan kvittas mot 1,78 miljoner aktier i Vestum genom en kvittningsemission. Utspädningen är cirka 2,1%. I avtalsvillkoren ingår också en maximal tilläggsköpeskilling på 30 miljoner kronor kopplad till vissa finansiella mål för 2021 och 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets