Kravet på Fingerprint: Ta itu med Carlström

Organisationen Aktiespararna vill att Fingerprints vd Christan Fredrikson ska ta itu med storägaren och ex-vd:n Johan Carlström, som fortfarande är anställd i bolaget.

Fingerprints vd uttalade i måndags fortsatt förtroende för Johan Carlström – trots uppgifter om att hemlig information ska ha läckt från Carlströms mejlkonto.

Ordförande i Aktiespararnas bolagskommitté, Lars Milberg är kritisk till hanteringen.

– Det är märkligt att Johan Carlström är kvar som anställd, med hänsyn till de pågående rättsprocesserna mot honom. En vd måste hålla ordning på sina anställda, säger han till SvD.

Vidare tycker han att de nya uppgifterna om den läckta informationen, och den pågående utredningen som är igång sedan tidigare om insiderbrott, är mycket allvarliga. Milberg anser att det är dags för Fingerprints vd Christan Fredrikson att agera.

– I slutändan är det väl en arbetsrättslig fråga hur han ska agera. Men utifrån sett så måste han agera mot den som brutit mot reglerna. Det bör en omsorgsfull vd göra, så att det aldrig kan inträffa igen, säger han till SvD.

Johan Carlström förnekar uppgifter om läckor, och vd:n Christian Fredriksson har uttryckt sitt fortsatta förtroende för Carlström.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour
Annons från Moberg Pharma
Annons från VECKANS FÖRETAG