Kriget mellan oljebolagen

Vd:n för ett börsbolag fick nyligen sparken. Nu talar han för första gången ut om kriget om bolagets välfyllda kassa.

I april i år sparkades Maks Grinfeld hastigt från vd-posten i det svensk-ryska oljebolaget Petrogrand.

– Det var krig, säger Grinfeld en månad senare hemma i Kullavik söder om Göteborg, när han för första gången uttalar sig om vad som hände. Han verkar lättad över att ha lämnat Petrogrand bakom sig. Visst ska han arbeta med olja och gas även framöver, men på frågan om han kan göra comeback hos sin forna arbetsgivare blir svaret ett reservationslöst nej. 

– Sex år räcker. Jag har lärt mig mycket, positivt och negativt, men de sista åren var inte affärer. Jag är intresserad av att göra affärer och inte att slåss med andra börsbolag, säger Grinfeld som menar att aktieägarna i både Petrogrand och Shelton Petroleum har tagit skada av vad som har hänt. 

Minnesgoda och börsintresserade investerare erinrar sig Petrogrand i dess förra skepnad, Malka Oil. Under 2008 och 2009 rådde fullt krig, inbördeskrig den gången, i Malka Oil. 

Den här gången gäller kriget Petrogrands stora kassa på 800 miljoner kronor.

– Shelton har deklarerat att de vill komma över Petrogrand för att komma åt Petrogrands kassa. Det har de sagt i två och ett halvt år, säger Maks Grinfeld.

Prenumeranter kan läs hela reportaget om kriget mellan Petrogrand och Shelton här.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets