Kritik mot Tencent efter uppskjuten Game of Thrones-final

Den hypade tv-serien Game of Thrones når klimax i och med att det sista avsnittet i den åtta säsonger långa seriens sista avsnitt, som släpptes under natten mot måndagen. I Kina slutade dagen det hela dock i ett antiklimax.
Kritik mot Tencent efter uppskjuten Game of Thrones-final - game-of-thrones-700_binary_6959217.jpg

Detta då publiceringstiden för det efterlängtade avsnittet senarelades på grund av “överföringsproblem”, skriver Reuters.

Mediabolaget Tencent meddelade under natten användarna att det sjätte avsnittet i åttonde säsongen drabbats av “medieöverföringsproblem”, och att publiceringstiden flyttas fram på obestämd tid, framgår av ett meddelande från Tencent på det kinesiska Twitter-liknande sociala mediet Weibo.

Användare kritiserar Tencent i skarpa ordalag under inlägget, med hänvisningar till att tittarna görs till del av handelskriget med USA, där seriens Time Warner-ägda produktionsbolag HBO har sitt säte.

Tencent har sedan 2014 haft ensamrätt på HBO:s innehåll mot den kinesiska marknaden, skriver Reuters. Det kinesiska nätbolagskonglomeratet har vid ett flertal tillfällen konstaterats ha redigerat Game of Thrones-avsnitt och bland annat censurerat sex- och våldsscener, enligt nyhetsbyrån.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.