Kuba-nyheten gav raketfart åt finanskändisens investmentbolag

På onsdagen meddelade USA att de lättar på handelsrestriktionerna mot Kuba. Nyheten fick fart på Nasdaq-noterade investmentbolaget Herzfeld Caribbean Basin Fund som stängde 29 procent högre på onsdagskvällen, svensk tid.

Aktien fortsatte uppåt i torsdagens förhandel på Wall Street och var strax före öppning upp ytterligare drygt 3 procent.

Bolaget har den passande tickern CUBA men investerar däremot inte i Kuba. Däremot har bolaget som mål att börja göra det inom några år.

Bakom CUBA står Thomas J. Herzfeld, även kallad Mr. Closed-End på grund av sin försmak för closed-end funds. Han ligger även bakom The Herzfeld Average, ett closed-end fund-index som har publicerats i ekonomitidskriften Barron’s varje vecka sedan 1987. Han har även författat sex böcker och är en flitigt citerad finansman i bland annat Financial Times och New York Times.

Enligt en intervju i Wall Street Journal från 2012 anser han att Kuba är en investeringschans man bara får en gång i livet.

Läs mer om CUBA på Thomas J. Herzfeld Advisors hemsida.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets