Lage Jonason stämmer Mangold på 100 miljoner

De tidigare storägaren i Urb-it, finansmannen Lage Jonason, har via sitt bolag IV Numen Adest stämt fondkommissionären Mangold på närmare 100 miljoner kronor. "Grundlöst", menar fondkommissionären.
Lage Jonason stämmer Mangold på 100 miljoner - Per-Anders Tammerlöv, VD Mangold
Per-Anders Tammerlöv, VD Mangold

Stockholms tingsrätt har mottagit en stämningsansökan från finansmannen Lage Jonasons bolag IV Numen Adest som påstår sig ha en fordran mot fondkommissionären Mangold om 99,2 miljoner kronor jämte ränta.

Stämningen handlar om fjolårets tvångsförsäljningar i Urb-it. Enligt finansmannen vräktes hans aktier ut till reapris, möjligen som hämnd för att Mangold valdes bort som rådgivare i en nyemission. Det rapporterar Dagens industri.

”Mangold förintade 86% av de pantsatta aktiernas värde”, skriver han i stämningsansökan.

Mangold har sedan tidigare lämnat in stämningsansökan med yrkat belopp om 7,1 miljoner kronor, hänförligt till samma affärsrelation.

”Mangold anser kravet vara grundlöst och avser att bestrida det och kräva ersättning för sina kostnader för att hantera kravet. Målet kommer att prövas vid Stockholms tingsrätt”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets