Lage Jonasons privatpalats till salu – igen

Urb-its ägare och styrelseordförande, Lage Jonason, annonserade ut sitt hus på Djursholm i maj. Försäljningen lyckades inte och nu ser huset ut att vara ute på marknaden - igen.
Lage Jonasons privatpalats till salu – igen - b40e297b-476e-4379-97d9-0d4803c46b29
Foto: Residence Christie's International Real Estate
Foto: DI

Enligt Dagens Industri så annonserades Lage Jonasons hus ut i maj, i en helsidesannons i tidningen via mäklarhuset Wrede.

Ingen adress eller pris angavs och huset på 800 kvadratmeter beskrevs som ”ett privatpalats av internationell klass i Djursholm”.

Källor till Affärsvärlden uppger nu att huset ska vara ute på marknaden igen. Denna gång genom mäklarhuset Christies.

Lage Jonason har de senaste dagarna sålt aktier för 20,4 miljoner i sitt bolag Urb-it, vilket fått aktiekursen att rasa mer än 90% på en vecka.

Igår gick Urb-its femte största ägare Erik Mitteregger ut och krävde att Ikeas investmenbolag Ingka måste rädda Urb-it.

Lage Jonasons innehav i Urb-it var enligt Holdings värt drygt 300 miljoner kronor i våras. Efter de senaste dagarnas tvångsförsäljningar är hans innehav värt cirka 6 miljoner.

Foto: Christies

Även Lage Jonasons dotter Karin Lindahl, Indiskas vd och ägare, har hamnat i blåsväder. Bolaget, som har en skatteskuld på 19 miljoner, har stämts av Vasakronan på drygt 11 miljoner för obetalda hyror och hotas med vräkningar.

AMF har riktat krav mot Lage Jonason för de obetalda hyrorna.

Läs också: Urb-its ägare säljer för ytterligare 16,5 miljoner – har mångmiljonskulder hos Kronofogden

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco