Lägre öppning väntas i USA

De amerikanska börserna väntas följa de europeiska och inleda med lägre kurser på onsdagen. S&P 500-terminen var klockan 15.00 0,4 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,5 procent under.

I Europa noterades Stoxx 600 0,7 procent lägre. London klarade sig med en notering strax under nollstrecket bättre än Frankfurt och Paris som var ned 0,8-1,0 procent.

Någon makroekonomisk statistik av tyngd väntas inte under dagen. Dagens tyngsta publicering kom från Kina i form av inflationssiffror som visade på ett fortsatt svagt, om än inte fullt lika svagt som väntat, inflationstryck.

Ett gäng bolagsnyheter noterades emellertid. Dupont och Dow Chemical överväger enligt källor att slå sig samman och sedan dela sig i tre. Aktierna var upp 9,0 respektive 9,2 procent i förhandeln.

Yahoo bekräftade det som insatta källor uppgett för media den senaste veckan: bolaget skippar av skatteskäl avknoppningen av Alibaba-innehavet för att i stället försöka knoppa av resten av bolaget. Aktien var 2,5 procent högre i förhandeln.

Freeport McMoran tog efter gårdagens besked från Anglo American då man ställde in utdelningen, minskade produktionen och skar ned på capex mot bakgrund av det tuffa marknadsläget. Aktien steg 2,1 procent i förhandeln.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets