Lannebo Fonder uppges vara på väg att säljas

Lannebo Fonder är på väg att säljas och familjen Tigerschiölds kapitalförvaltare Atle pekas ut som en potentiell köpare, enligt uppgifter till Di.
Lannebo Fonder uppges vara på väg att säljas - goran-och-anders-900
Göran Espelund och Anders Lannebo grundade Lannebo Fonder år 2000.

Företrädare för bolagen vill dock varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

”Vi kommenterar inte rykten. Jag kan bara konstatera att det varit konsolideringsrykten till och från under de 23 år Lannebo har funnits. Vi har inga särskilda planer just nu”, säger Johan Lannebo till Di.

Lannebo Fonder startade år 2000 och har växt till ett av Sveriges största fondbolag. Idag förvaltar bolaget över 70 miljarder kronor. Di:s uppgifter gör gällande att Lannebo nu anlitat PCW för att sköta en försäljningsprocess.

Atle som pekas ut som möjlig köpare sitter redan idag på flera fondbolag. Andra potentiella köpare kan vara en aktör inom banksektorn.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.