Lärare nobbade lön på 90 miljoner

En av Hongkongs mest berömda privatlärare, Lam Yat-yan, erbjöds en årslön på 11 miljoner dollar om han bytte arbetsgivare, men 28-åringen tackade nej. Det skriver Financial Times.

Utbildning är “big business” i Hongkong. Föräldrar plöjer ner stora summor för att vässa sina barns kunskaper inför de viktiga examina som ska leda till universiteten.

De bästa privatlärarna får löner i klass med bankdirektörer och åtnjuter en status i stil med popstjärnor, skriver FT.

Det var utbildningsföretaget Modern Education som försökte locka över läraren i kinesiska, Lam Yat-yan, 28, från värsta konkurrenten Beacon Group. Lam Yat-yan, som själv mer ser ut som en popstjärna än en språklärare, erbjöds en årslön på 11 miljoner dollar, motsvarande runt 90 miljoner kronor.

Hos Beacon, som just påbörjat sin egen börsnotering, står stjärnläraren med sina 25 000 elever för 40 procent av intäkterna.

-Jag såg folk gråta under några videosända lektioner, bara på grund av de motiverande saker han sa, berättade en tidigare student för Financial Times.

Lam själv meddelade sina 67 000 Facebookfans att han ville stanna så länge det var en rättvis och rimlig arbetsplats, och att det inte spelade någon roll om han tjänade 50 eller 80 miljoner dollar mer.

Hongkong har mer än 900 utbildningscentra fokuserade på gymnasieelever, skriver tidningen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.