Leo Vegas höjer utdelningen

Bettingbolaget Leovegas redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Rörelseresultatet var negativt medan marknaden hade väntat ett positivt resultat men ebitda-resultatet var högre än väntat. Bolaget ökar utdelningen.

Omsättningen steg 3,1 procent till 87,1 miljoner euro (84,5). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 86,1.

I januari uppgick de preliminära intäkterna till 30,1 miljoner euro (28,7).

Ebitda-resultat blev 14,5 miljoner euro (8,1), väntat 9,2, med en ebitda-marginal på 16,6 procent (9,6).

Rörelseresultatet blev -2,5 miljoner euro (2,6), väntat rörelseresultat var 3,8.

Justerat rörelseresultat utföll på 6,5 miljoner euro (6,7), med en justerad rörelsemarginal på 7,5 procent (7,9).

Resultatet före skatt var -3,2 miljoner euro (22,3).

Resultatet efter skatt blev -3,0 miljoner euro (22,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,03 euro (0,22).

Leovegas föreslår 1,40 euro per aktie i utdelning (1,20).

Bolaget skriver i rapporten att det slopar de kortsiktiga målen för 2021 vad gäller intäkter och vinst. De långsiktiga målen behålls oförändrade.

I slutet av januari vinstvarnade Leovegas med anledning av en omstrukturering i Storbritannien som kostade 6,1 miljoner euro. I rapporten bekräftas siffran och enligt bolaget kommer omstruktureringen att leda till årliga kostnadsbesparingar på 3,7 miljoner euro. Besparingarna består främst av plattform- och produktkostnader, en mer effektiv organisation samt optimerade lokalytor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.