Lindab förvärvar amerikanska Vicon

Ventilationsbolaget Lindab förvärvar amerikanska Vicon, som är ledande i USA på maskiner för tillverkning av rektangulära ventilationskanaler.
Lindab förvärvar amerikanska Vicon - Lindab
Foto: Lindab

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet innebär att Lindabs försäljning i USA mer än tredubblas samtidigt som den globala försäljningen av maskiner för kanalproduktion fördubblas.

Vicon är en amerikansk producent av ett brett sortiment av maskiner för att tillverka rektangulära ventilationskanaler. Produktionen sker i Pevely, Missouri samt i Meadville, Pennsylvania. Huvudkontoret är placerat i Bohemia i delstaten New York. Vicon har 20 distributörer över hela USA.

Vicon omsätter 260 miljoner kronor årligen och har en rörelsemarginal som är i linje med Lindabs. Vicon består av fyra juridiska enheter där Lindab förvärvar samtliga juridiska enheter. Sammantaget har bolagen 64 medarbetare. Förvärvet finansieras genom egen kassa. Tillträde förväntas ske under första kvartalet 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco