Lindab sänker utdelningen

Lindab föreslår en kontant utdelning om 1:75 kronor per aktie, samma nivå som föregående år. Det skiljer sig från de 3:60 kronor per aktie som tidigare kommunicerats.

“Styrelsens beslut har fattats mot bakgrund av den allmänna osäkerhet som skapats av genomförda åtgärder för att minska spridningen av covid-19”, heter det i ett pressmeddelande.

“Det tidigare utdelningsförslaget speglade Lindabs solida balansräkning och starka resultat samt den i december 2019 uppdaterade utdelningspolicyn. I nuläget är de globala ekonomiska utsikterna mycket osäkra. Europas näringsliv befinner sig i ett svårt läge. Styrelsen väljer därför att proaktivt inta en försiktig hållning. Förslaget innebär att föregående års utdelningsnivå behålls oförändrad”, heter det.

Styrelsen föreslår vidare att utdelningen fördelas halvårsvis med utbetalning om 0:875 kronor per aktie och utbetalningstillfälle.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här