Ljusning för belysningsbolaget – köp

ANALYS Affärsvärlden skruvar upp rekommendationen för belysningsbolaget.

KÖP Fagerhults kurstapp på börsen det senaste året har gjort att aktien i dag handlas till lockande multiplar. På Affärsvärldens prognoser för 2020 handlas aktien till ev/ebit på drygt 15, vilket är lägre än bolagets historiska snitt. I kombination med den stora förbättringspotentialen och förvärvsmöjligheterna bedömer Affärsvärlden att det är ett bra läge att köpa Fagerhult.

Det finns så klart risker med att köpa bolag som står mitt i en turnaround, framför allt med exponering mot detaljhandeln, där det inte verkar finnas någon given formel för att klara av branschomställningen. Rapporten för det tredje kvartalet är dock ett bevis på att ledningen vet hur man ställer om och vänder en negativ trend. Fagerhult verkar vara på rätt väg och Affärsvärlden skruvar upp rekommendationen till köp.

Detta är en kortversion av Grönt ljus i belysningsbolaget. Prenumeranter kanlogga in och läsa hela artikeln här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.