Löfven klår Kinberg Batra i kompetensligan

Stefan Löfven anses vara den skickligaste statsministerkandidaten. Han anses även vara trevligare än Anna Kinberg Batra.

54,1 procent av svenskarna anser att Stefan Löfven är skickligast på att leda en regering medan 45,9 procent anser att Anna Kinberg Batra skulle vara skickligast. Löfven leder samtidigt i SKOP:s trevlighetsliga med 54 procent mot 46 procent för Kinberg Batra.

Det framgår av SKOP:s opinionsserie över hur svenska folket uppfattar de ledande statsministerkandidaterna. Under perioden 19 februari till 11 mars 2015 intervjuades drygt 1.000 personer som var mellan 18 och 84 år.

“Statsminister Stefan Löfven hade svårt att konkurrera med Fredrik Reinfeldt när det gällde skicklighet att leda en regering”, säger SKOP:s analytiker Birgitta Hultåker.

“Ända från Stefan Löfvens start som partiledare till Fredrik Reinfeldts avgång som moderatledare hade Fredrik Reinfeldt en klar ledning i SKOP:s skicklighetsliga om vem som är skickligast på att leda en regering. När han fått en ny huvudmotståndare så har nu Stefan Löfven tagit en klar ledning över Anna Kinberg Batra”, fortsätter Birgitta Hultåker.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.