Logistikkrisen leder till stora intäktstapp för Ikea

Möbeljätten Ikea fortsätter att påverkats av den globala bristen på containrar och hamnarbetare - och det finns inga tecken på att problemen avtar. Det skriver Sydsvenskan.
Logistikkrisen leder till stora intäktstapp för Ikea - ikea-sverige-900
Foto: Erik Simander / TT
För Inter Ikea Group, ökade intäkterna från 23,6 miljarder euro förra året till 25,6 miljarder under räkenskapsåret 2020/21, som avslutades vid utgången av augusti i år.

Trots den ökade försäljningen minskade resultatet efter skatt från 2 miljarder euro till 1,7 miljarder euro. Detta förklaras av att bolaget tvingades lägga 250 miljoner euro på åtgärder för att hantera de globala logistikproblemen.

Martin van Dam, global finansdirektör på Inter Ikea Group uppger till Dagens Industri att han tror på fortsatta logistikproblem under hela 2021/22, och sannolikt längre än så. Finansdirektören kommenterar även att stigande råmaterialpriser påverkat marginalerna negativt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.