Lönsamt extraknäck

Skådespelaren och tv-kändisen Per Morberg har ytterligare en inkomstkälla. Förutom att medverka i ett otaliga filmer och tv-serier samt laga mat i TV 4:s matprogram, så säljer han numera även exklusiva spishällar genom sitt nystartade företag Skölden AB.

Försäljningen stannade på 1,2 miljoner kronor för det första 18 månaderna, som slutade 2010-06-30. Rörelseresultatet blev 655 000 kronor. Per Morberg tror på företaget och räknar med att förbättra resultatet kraftigt.

– Jag tror att vi säkert kan fyrdubbla det om vi bara gör en liten ansträngning säger han till DI.

Det skulle innebära en vinst på 2,6 miljoner kronor.

Skölden är inte det enda bolag Per Morberg äger. Han bedriver artistverksamhet i sitt andra bolag – AB Dramab. Bolaget omsatte 3,7 miljoner kronor för räkenskapsåret som slutade 2009-06-30. Bolaget är dock inte lika lönsamt som Skölden, rörelseresultatet blev 431 000 kronor. Men Skölden AB betalar inte ut några löner alls medan Dramab har personalkostnader på 1,6 miljoner kronor.

Per Morberg berättar i DI att han även håller på att fila på sin tidning Magasin Morberg och snart ska släppa en ny kokbok. Han berättar också att han kan tänka sig att utöka försäljningen till kökstillbehör som stekpannor, stekspadar, grytor och kastruller Han är mer förtegen om framtidsplanerna.

– Sedan håller jag på med ett gäng andra saker som jag inte kan prata om än, säger han till tidningen.

Per Morberg dock först upp i tv-klassiker som Goda grannar och Svenska hjärtan. Senare har han setts i ett flertal Beck-filmer och som Viggo i tv-serien Rederiet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.