Lundinbolag drabbat av naturkatastrof

Ett av de noterade bolagen som kontrolleras av råvarufamiljen Lundin har drabbats av en naturkatastrof.

Solenergibolaget Etrion, kontrollerat av familjen Lundin men noterat på Stockholmsbörsen, har drabbats av översvämningar i Chile. Översvämningarna inträffade i slutet av mars när en av världens normalt sett torraste platser, Atacamaöknen i Chile, drabbades av svåra regn med översvämningar och jordras som följd. Översvämningarna inträffade i det område där Etrion har sin största solpark i Chile, Salvador.

Enligt bolagets talesperson Pamela Chouaimer skadades den stad, Diego de Almagro, som ligger närmast den aktuella solparken svårt i översvämningarna som följde på regnen.

– Några av de intilliggande gruvorna producerar fortfarande med väldigt låg kapacitet och försöker nu att reparera de skador som drabbade dem. Vissa kraftverk skadades i den här händelsen, säger Chouaimer i ett mail till Affärsvärlden.

Enligt Pamela Chouamier skadades inte Etrions 70 megawatt Salvador-anläggning permanent:

– På grund av det kraftiga regnet stängdes anläggningen under några dagar men är nu i drift igen. Vi behövde reparera några vägar på anläggningen och avlägsna leran. De förlorade intäkterna på grund av att solstrålningen upphörde under regnet var minimala.

Ett tiotal människor omkom i de häftiga regnen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.