Förmiddagens nya köpråd

Flera aktier får nya köprekommendationer under tisdagen.
Förmiddagens nya köpråd - borsen-aktier-700_binary_6992256.jpg

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för skogsbolaget Holmen till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 310 kronor från 305 kronor.

Det framgår av ett morgonbrev från banken.

”I motsats till de flesta andra bolag bedömer vi att Holmen kommer kunna hålla uppe den rapporterade vinsten under detta utmanande år, samtidigt som underliggande resultat förbättras år över år”, skriver Kepler Cheuvreux.

Bolaget har hög exponering mot den stabila skogsverksamheten, men även mot kartong- och träprodukter ”där verksamheten bör vara relativt stabil”.

Holmen gynnas också av att energipriserna faller samtidigt som valutakursrörelserna går bolagets väg, menar mäklarfirmans analytiker.

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för Nordea till köp från neutral.

Det rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

Aktien har backat med 28 procent sedan årsskiftet och den stängde på drygt 54 kronor på måndagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Etrion till köp från behåll. Riktkursen höjs till 2:50 från 1:60 kronor.Det framgår av ett marknadsbrev.

Carnegie höjer sin rekommendation för SKF och Autoliv till köp från behåll. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Riktkursen för SKF sänks till 155 från 195 kronor och riktkursen för Autoliv sänks till 640 från 820 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets