Lyko ökade både omsättning och resultat

E-handelsbolaget Lyko redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade också.
Lyko ökade både omsättning och resultat - lyko lagermedarbetare

”Det är med glädje jag summerar resultatet för tredje kvartalet och konstaterar att kunderna fortsätter att prioritera sina skönhetsinköp. Vi fortsätter att leverera en stabil tillväxt trots tuffa jämförelsetal och oro i omvärlden”, kommenterar VD Rickard Lyko.

Omsättningen steg 15,4% till 560,8 miljoner kronor (486,0). Ebitda-resultatet blev 51,3 miljoner kronor (39,7), med en ebitda-marginal på 9,1% (8,2).

Rörelseresultatet blev 24,5 miljoner kronor (19,6), med en rörelsemarginal på 4,4% (4,0). Det beskrivs vara tredje bästa kvartalet någonsin.

”Återigen bevisar vi att vi kan driva top line och klara av att balansera både tillväxt och lönsamhet. Vi har uppnått en lönsamhetsnivå som vi succesivt ska lyfta ytterligare genom förbättringar i verksamheten”, säger Rickard Lyko.

Resultatet före skatt var 20,4 miljoner kronor (16,5). Resultatet efter skatt blev 14,9 miljoner kronor (11,6), en ökning med 28,4% mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,97 kronor (0,74), vilket innebär en ökning med 31,1% mot föregående år. Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -20,9 miljoner kronor (18,5).

Lyko följer sitt långsiktiga mål uppger Rickard Lyko:

”Under de senaste åren har vi transformerat vårt butiksnät och stängt enheter som haft för låga flöden av besökare och därför varit olönsamma. Arbetet har gett resultat där butikerna nu bidrar starkt till vår omnikanal modell. Retail uppvisade en försäljningstillväxt på 24,6% i kvartalet och uppgår till 14,2% av de totala intäkterna i perioden januari till september.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets