Matleverantörer går samman

De europeiska konkurrenterna Just Eat och Takeaway.com, verksamma inom matleveranser, har kommit överens om en sammanslagning värd 10 miljarder dollar, skriver Reuters.

Sammanslagningen mellan de två bolagen skulle skapa en av de största aktörerna inom sektorn. Aktieägare av London-noterade Just Eat kommer äga 52,2 procent av det nya bolaget, som totalt hanterade 360 miljoner order värda 7,3 miljarder euro under 2018.

Enligt Just Eat och Takeaway.com kommer sammanslagningen innebära en ledande position på flera av världens största marknader för matleveranser, såsom Storbritannien, Tyskland, Kanada och Nederländerna.

Takeaway.com vd:n Jitse Groen kommer inta rollen som vd för det nya företaget, som kommer att ha sitt huvudkontor i Amsterdam, skriver Reuters.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här