Matsmart siktar mot miljardomsättning

Inom en period på mellan 5 och 7 år siktar Matsmart på att omsätta över en miljard kronor. Det uppger bolagets Karl Andersson till Ehandel.se. Nyligen tog företaget in fem miljoner kronor och uppnådde en värdering om 50 miljoner.

Bolaget, som ser att de kan utnyttja systemfel i livsmedelsbranschen, har nyligen flyttat in i ett större lager. I samband med det satsar man på en fördubblad omsättningstakt fram till nyår.

I dagsläget uppges företaget ha en omsättningstakt på mellan 30 och 40 miljoner och under nästa år ses en takt om mellan 60 och 70 miljoner.

Konceptet lanserades i slutet av 2013 och utnyttjar bland annat en ovilja från större aktörer att hantera mindre partier och sådant som kan kräva ytterligare handpåläggning. Det rör sig till exempel om varor med kort hållbarhet, felmärkningar, byten av förpackningar, överproduktion och felbeställningar.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.