Matsmart tar in 400 miljoner kronor till en ’signifikant högre värdering’

E-handelsbolaget Matsmart fyller på kassan med 400 miljoner kronor genom en finansieringsrunda riktad mot befintliga delägare. Det framgår av ett pressmeddelande.
Matsmart tar in 400 miljoner kronor till en ’signifikant högre värdering’ - matsmart
Matsmarts VD-par Karl Andersson och Peter Beckius. Foto: Magnus Sandberg

Rundan leddes av största ägaren SEB Private Equity och Exor Capital. Andra befintliga delägare som deltog inkluderar Gullspån Re:Food Invest och Blume Equity.

Enligt Matsmart har kapitalanskaffningen skett till en signifikant högre värdering än vid föregående finansieringsrunda. Bolaget har nu sammantaget tagit in 1,35 miljarder kronor.

Matsmart kommer att använda det nya kapitalet för att påskynda tillväxten på de största marknaderna i Europa samt till att förbättra erbjudandet och upplevelsen mot kunder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets