Mazda återkallar 1,6 miljoner bilar

Japanska Mazda uppger på fredagen att de återkallar ytterligare 1,6 miljoner fordon som är utrustade med defekta krockkuddar. Bolaget har därmed totalt återkallat 2,02 bilar runt om i världen, skriver AFP.

Den senaste återkallelsen gäller 465.000 bilar i USA och 76.000 i Japan för årsmodeller mellan 2003 och 2008. Det framgår däremot inte var övriga bilar som nu återkallas är sålda.

Leverantören Takata gick för några veckor sedan med på att utöka återkallelser av bilar med dess krockkuddar. I USA ska totalt nära 34 miljoner fordon återkallas för att åtgärda problem med krockkuddarna. Minst sex dödsfall och ett stort antal skador har kopplats till Takatas produkter som använts i bilar från bland annat Honda, Toyota, General Motors och BMW.

Takata är en direkt konkurrent till svenska Autoliv.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här