Japanska biltillverkare återkallar miljontals fordon

Fordonstillverkarna Toyota, Honda, Nissan och Mazda återkallar 2,92 miljoner fordon på grund av problem med krockkuddar och dess gasgenerator.

Det rapporterar Bloomberg News.

Toyota bekräftar vidare att krockkuddarna är tillverkade av Autolivs konkurrent Takata, vars aktie som mest föll 11 procent i Tokyo efter beskedet.

“Vi använder ett annat ämne i våra gasgeneratorer än vad Takata gör. Det finns ingen risk att våra generatorer ska explodera på de sätt som Takatas har gjort vid några enstaka tillfällen”, säger Mats Ödman, informationschef på Autoliv till Nyhetsbyrån Direkt.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här