McDonalds höjer lönerna

McDonalds meddelade på onsdagen att de höjer lönen för nära 100.000 anställda. Beskedet kommer efter att flera delstater och större företag höjt minimilönerna för de anställda runt om i USA på sistone.

Hamburgerkedjan uppger att från och med den 1 juli kommer minimilönen för restauranger som ägs av McDonalds vara en dollar högre än aktuell minimilön i respektive delstat. Förändringen gäller dock inte de restauranger som ägs som franchise.

I ett uttalande säger McDonalds att den genomsnittliga timlönen för bolagets anställda kommer vara över 10 dollar mot slutet av 2016.

Tidigare har stora jättar som Walmart och Target gått ut med lönejusteringar. Walmart sade i februari att minimilönen ska vara 9 dollar, för att öka till 10 dollar nästa år, något som påverkar runt en halv miljon arbetare. Target har infört liknande förändringar vilket påverkar 350.000

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.