Mildefs nyintroduktion blev övertecknad flera gånger

Mildef
MilDef tillverkar och levererar ruggade datorer och nätverkssystem. Produkterna säljs bland annat till militären och inkluderar exempelvis bärbara datorer, specialelektronik, intelligenta skärmar, spårningsutrustning och tillbehör.
Intresset för erbjudandet har varit stort, både från allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och utomlands. Erbjudandet övertecknades flera gånger. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 36,50 kronor per aktie, motsvarande ett börsvärde på 900 miljoner kronor före erbjudandet. Aktien börjar handlas på Nasdaq Stockholm i dag med kortnamnet MILDEF.

Det initiala erbjudandet utökades med 3,00 miljoner aktier, vilket innebär att totalt 15,68 miljoner aktier säljs. Erbjudandet omfattar 10,96 miljoner befintliga aktier och 4,72 miljoner befintliga aktier som

De nyemitterade aktierna kommer att tillföra Mildef 400 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption, vilket vid fullt utnyttjande innebära att erbjudandet omfattar 16,94 miljoner aktier. Erbjudandet motsvarar i sådana fall 618 miljoner kronor före emissionskostnader.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets