Miljardärhaussen över

Under de senaste två decennierna har 900 dollarmiljardärer tillkommit. Nu kan det emellertid vara över med den kraftiga ökningen av miljardärer, visar en rapport. Det skriver CNBC.

Av världens 1 300 dollarmiljardärer har över 900 tillkommit de senaste 20 åren. Men enligt en rapport från UBS-PwC kan uppsvinget för nya dollarmiljardärer vara över.

– De rika har blivit rikare under de senaste 20 åren. Men vi tror inte att dessa saker sker i en rak linje. Det är mer ett s-format fenomen, säger John Mathews, chef för Private Wealth Management på UBS, enligt CNBC.

Nu pekar alltså rapporten på att kurvan är på väg ner. Det är flera faktorer som ligger bakom detta, bland annat en lägre ekonomisk tillväxt, särskilt i tillväxtländerna, samt högre skatter och striktare regler för storföretag. Samtidigt är de flesta miljardärer över 60 år gamla, något som också är en faktor.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.