Miljardstämning mot Spotify

Spotify har i USA stämts av två musikförlag på över 1 miljard dollar, motsvarande nära 10 miljarder kronor.
Miljardstämning mot Spotify - daniel-ek-700_binary_6974747.jpg

Det rapporterar Music Business Worldwide, enligt Breakit.

Det är indiemusikbolaget Sosa Entertainment som tillsammans med systerbolaget Pro Music Rights stämt Spotify och anledningen är enligt de båda bolagens ägare, Jake Noch, att Spotify inte betalat ut royalties för fler än 550 miljoner strömningar på plattformen.

I stämningen står det att Spotify ”utan förvarning” raderat alla bolagets artisters låtar i maj 2017. Anledningen ska ha varit att bolagets låtar strömmats ”onaturligt” många gånger, och därför ska Spotify inte ha betalat för de 550 miljoner strömningar det handlar om.

Som ett belägg för att efterfrågan och strömningarna varit verkliga och ”äkta”, påpekar musikbolagen att en av Sosas låtar under perioden strax innan borttagningen förekom på Spotifys populära spellista ”New Music Friday”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets