Miljarduppgörelse efter dammolycka

Samarco, som är ett samriskbolag där BHP Billiton och Vale står som ägare, har gått med på att betala minst 5 miljarder dollar i 15 år som en del av en uppgörelse med den brasilianska staten. Det skriver Reuters.

Överenskommelsen kan härledas till olyckan från den 5 november i fjol, när en gruvavfallsdamm brast och dränkte en närliggande by. Minst 10 personer omkom och fler än 600 blev hemlösa.

Redan på onsdagen skall undertecknande för utbetalning av den första miljarden ske, uppgav en tjänsteman. De betalningarna skall pågå under de närmaste tre åren.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här