Millicom höjer sitt kassaflödesmål och gör återköp

Mobiloperatören Millicom höjer sitt mål för kassaflödet för perioden 2024-2026 samt tillkännager ett nytt aktieåterköpsprogram, enligt ett pressmeddelande.
Millicom höjer sitt kassaflödesmål och gör återköp - Millicom Tigo
Foto: Millicom

Bolaget siktar nu på att nå ett fritt kassaflöde på ”runt 600 miljoner dollar” från tidigare ”minst 500 miljoner dollar”.

”Det mer ambitiösa målet återspeglar högre förväntade besparingar från Project Everest, bolagets effektiviseringsprogram, samt investeringar, spektrum och kostnadsbesparingar som förväntas uppstå från det föreslagna skapandet av ett gemensamt mobilnät i Colombia, och andra viktiga initiativ som redan identifierats som en del av bolagets budgetplanering för 2024”, skriver Millicom.

Vad gäller återköpsprogrammet omfattar det upp till två miljoner aktier. Bolaget tänker återköpa aktierna för att kunna uppfylla sina förpliktelser kring incitamentsprogrammet och andra liknande ersättningsprogram. Det totala beloppet som kan användas för att köpa tillbaka aktierna är 420 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.