Mips får miljonböter efter brister i informationsgivning

Nasdaq Stockholms disciplinnämnd har beslutat om att ålägga hjälmbolaget Mips ett vite om två årsavgifter, motsvarande 1,7 miljoner kronor. Anledningen uppges vara bristande informationshantering.
Mips får miljonböter efter brister i informationsgivning -
MIPS lösning skyddar hjärnan från rotationsskador vid sneda islag. Teknologin säljs som en slags ingrediens till hjälmtillverkare runt om i världen. Fram till och med 2019 har bolaget sålt mer än 14,2 miljoner MIPS BPS enheter till cykel, motorcykel, snösport, ridsport och klättring. Foto: Mips/Jonas Kullman

Mips bötfälls av börsoperatören Nasdaqs disciplinnämnd om 1,7 miljoner kronor, vilket motsvarar två årsavgifter.

Nämnden anser att det intervjusvar från Mips som publicerades i Dagens industri den 12 september 2022 innehöll insiderinformation samt att Mips brutit mot reglerna för informationsskyldighet till marknaden i artikel 17 i MAR, framgår det av ett pressmeddelande från hjälmbolaget.

Ärendet avser ett uttalande från Mips VD Max Strandwitz i en intervju med finanstidningen kring den då rådande situationen på cykelmarknaden.

”Mips delar inte disciplinnämndens uppfattning då intervjusvaret inte innehöll någon insiderinformation utan enbart utgjorde kommentarer till det allmänna, och för marknaden välkända, generella marknadsläget helt utan specifik information avseende effekterna för Mips, men kommer givetvis trots detta betala det vite som föreligger”, kommenterar Mips ordförande Magnus Welander i pressmeddelandet.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco