Misstänkt kursriggning av ädelmetaller

EU-kommissionen kommer att utreda handeln med ädelmetaller i spåren av en amerikansk undersökning som pekat ut några av världens största banker som delaktiga i konkurrenshämmande beteenden.

”Kommissionen undersöker för närvarande påstådda konkurrensbegränsande beteenden i spothandeln för ädelmetaller i Europa”, uppgav Ricardo Cardoso, en talesman för EU, i ett e-postmeddelande på tisdagen, rapporterar Bloomberg News.

EU:s utredning offentliggörs i spåren av att HSBC, i samband med bankens halvårsrapport den tredje augusti, meddelat att kommissionen i april sökt information om HSBC:s ädelmetallsverksamhet och att de avsåg ”att samarbeta med myndigheterna”.

Amerikanska åklagare har utrett huruvida minst tio banker, däribland Barclays, JPMorgan Chase & Co och Deutsche Bank, manipulerat priser på ädelmetaller som guld och silver.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.