Misstänkta dataintrång mot vittnen i Allra-härvan

Totalt sex personer med kopplingar till härvan kring fondbolaget Allra tros ha utsatts för dataintrång. Två av dem är kallade som vittnen i en rättegång som inleds nästa vecka, rapporterar SVT Nyheter.

Genom att kapa ett av vittnenas simkort har gärningsmannen lyckats komma åt inte bara användarens mejlkonto utan även konton som tillhör fyra andra personer. Ett liknande intrång har tidigare genomförts mot en skribent som granskat härvan. Samtliga kapningar är nu del av samma polisutredning. Åklagaren har tidigare sagt till Expressen att en person delgivits misstanke om brott.

Härvan rullades upp 2017 då Pensionsmyndigheten anmälde Allra efter att ha stoppat alla nyplaceringar i bolagets fonder. Myndighetens egen utredning pekade på hur bolaget genomfört flera stora interna transaktioner utan att kunna motivera hur de gagnat spararna.

Bolaget har kastats ut från fondtorget och flera företrädare står åtalade för bland annat grovt mutbrott.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här