MOBA köper Wargraphs för 25 miljoner euro

Spelplattformsbolaget MOBA Network har ingått ett avtal om att förvärva franska speltjänstleverantören Wargraphs för 25 miljoner euro, plu eventuell tilläggsköpeskilling på 25 miljoner euro baserat på framtida ebitda-resultat.
MOBA köper Wargraphs för 25 miljoner euro - League of Legends
League of Legends

Wargraphs utvecklar även spelapplikationer för spel som League of Legends, Teamfight Tactics och Legends of Runeterra. Intäkterna kommer främst från annonsförsäljning via hemsidor och spelapplikationen Porofessor. Den årliga omsättningen uppgår till 12,3 miljoner euro med en justerad ebitda på 8,4 miljoner euro.

”Vi är glada över att kunna genomföra ett transformativt förvärv som detta och säkra finansiering i dessa tider. Transaktionsstrukturen med aktiekomponenten möjliggör för oss att fokusera på den långsiktiga tillväxten av Wargraphs och M.O.B.A som en kombinerad verksamhet”, säger Björn Mannerqvist, CEO på MOBA.

Vidare har MOBA Network gett Nordea i uppdrag att utreda förutsättningar att emittera obligationer om 25 miljoner euro inom en ram om 60 miljoner euro och med förfall i maj 2026.

Ett konsortium av investerare uppges på förhand ha åtagit sig att teckna sig för obligationerna. Likviden ska användas för att betala den initiala köpeskillingen.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.