Modehandeln fortsätter rasa: ”Krisen närmast total”

Den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 13,0% i oktober jämfört med samma månad förra året. Skoförsäljningen minskade med 19,5% under månaden.
Modehandeln fortsätter rasa: ”Krisen närmast total” - skohandel-rea-700_binary_6993262.jpg
Det visar Stilindex från Svensk Handel Stil.

”För åttonde månaden i rad tvingas kläd- och skohandeln bevittna tvåsiffriga försäljningstapp. En sådan utveckling är naturligtvis fullständigt ohållbar och krisen är närmast total”, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel.

Han fortsätter:

”Till detta kommer de restriktioner med avrådan om besök i butiker och köpcentrum som nu omfattar 80% av den svenska befolkningen, vilket inte fångas upp av denna undersökning. Vi har anledning att befara en än större nedgång för branschen framöver.”

Butiker och e-handel Oktober 2020 Ackumulerat 2020
Kläder -13,0 % -16,7 %
Skor -19,5 % -29,5 %
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets